کوزه‌گري برآمده از فرهنگ و هنر مردم آذربايجان شرقي

به گزارش ميراث آريا (chtn) و به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، «تراب محمدي» افزود: با توليد نمونه‌هاي خاص که ريشه در نوع معيشت و همسو با علايق اين مردمان است، سفالگري جنبه کاربردي يافته است.

محمدي هنر سفالگري کوزه‌کنان را جزء صنايع هنري ترکيبي عنوان کرد و گفت: اين صنعت از جمله هنرهاي سنتي استان آذربايجان شرقي است که آوازه آن به تمامي استان‌هاي هم‌جوار رسيده و نيازمند تخصص و کسب مهارت‌هاي خاص است.

وي خاطرنشان کرد: جنبه کاربردي اين هنر جايگاه ويژه‌اي به آن بخشيده به طوري که نمونه‌اي از آن را مي‌توان در هر خانه‌اي مشاهده کرد.

اين مقام مسوول با اشاره به قدمت هنر سفالگري درکوزه کنان گفت: با توجه به وجود محوطه‌هاي پيش از تاريخي در منطقه فوق و رواج سفالگري در آن‌ها نمي‌توان قدمت دقيقي براي اين هنر در کوزه کنان قائل شد.

مديرکل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي افزود: شيوه توليد ساده، هنري با قدمت حداقل چند صد ساله و حجم گسترده آن به طوري که در منطقه شمال غرب منحصر به فرد است سفالگري کوزه کنان را حائز اهميت کرده و بدان جايگاه ويژه‌اي بخشيده است.

محمدي با اشاره به مشکلات هنر سفالگري کوزه‌کنان گفت: تهديد اصالت، از ميان رفتن خلاقيت و کپي‌برداري در مناطق ديگر، افزايش بهاي انرژي، ترويج شيوه‌هاي زندگي مدرن و جايگزيني مواد جديد با پايه پلاستيک از جمله چالش‌هاي پيش روي اين هنر است.

وي يادآور شد: اداره کل ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري استان از سال 75 در راستاي حفاظت از اين هنر اقدام به آموزش هنر سفالگري کرده است.

رييس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي آذربايجان شرقي گفت: ايجاد خانه سفال تبريز به عنوان موزه زنده سفال، تاسيس انجمن دوستداران سفال آذبايجان شرقي و نيز تاسيس تعاوني سفالگران کوزه‌کنان از ديگر فعاليت‌هاي انجام شده در ارتباط با اين هنر است.

محمدي تاکيد کرد: ثبت اين هنر در فهرست آثار ملي کشور در راستاي حفظ و رونق بخشي سفالگري موثر بوده و مي‌تواند زمينه‌ساز معرفي و کسب بازار فروش جديد و همچنين بالابردن کيفيت توليد آثار شود.

به گزارش ميراث آريا 25 اثر تاريخي و فرهنگي آذربايجان شرقي در چهارمين همايش ملي شوراي سياست‌گذاري ثبت ميراث فرهنگي در فهرست آثار ملي قرار گرفت.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390101514